Roben uns 10.000 litres d’oli d’oliva de les nostres instal·lacions a Castellví de Rosanes

Aquesta setmana, a Olis Bargalló hem patit un dels robatoris més importants de la zona dels últims temps. Dilluns passat de matinada, els delinqüents van aconseguir entrar en les nostres instal·lacions ubicades en el Polígon Industrial de Castellví de Rosanes (Barcelona) i van robar al voltant de 10.000 litres d’oli d’oliva, a més de la caixa forta. Les pèrdues, segons ha calculat Francesc Bargalló, CEO de l’empresa, ascendeixen a més de 70.000 euros.

Els fets van succeir la nit del diumenge al dilluns 29 de gener. Els delinqüents van aconseguir anul·lar tots els sistemes d’alarma i seguretat i van accedir suposadament amb un camió al recinte, on van aconseguir carregar diversos palets amb caixes de garrafes d’oli d’oliva verge extra de 5 i de 2 litres, oli d’oliva suau de 5 i de 2 litres, oli gustós de 5 litres, així com diverses caixes d’ampolles de 500 ml d’OOVE arbequina i oli d’oliva verge extra, en format marasca (ampolla de vidre verd). Així mateix, també van accedir a les oficines, situades en la planta superior del magatzem, i es van emportar la caixa forta.

Francesc Bargalló, quarta generació al capdavant d’aquesta signatura centenària, ja ha denunciat els fets als Mossos d’Esquadra, no obstant això, també vol alertar públicament als seus clients i distribuïdors de la possible posada a la venda d’aquest producte sostret. “Segurament, els lladres utilitzen altres vies per a col·locar el producte en el mercat, ja sigui en mercats ambulants, o venent-lo a restaurants i bars fora del que sol ser el nostre mercat habitual”, subratlla Bargalló. El CEO de l’empresa, a més, demana la col·laboració de tots per a localitzar aquest producte, i ajudar així a detenir els delinqüents.

De fet, és la segona vegada en menys d’un any que Olis Bargalló pateix un robatori en les seves instal·lacions. El primer va ser l’abril de 2023, però en aquella ocasió únicament van ser pèrdues econòmiques, ja que els delinqüents no es van emportar cap producte del magatzem. “Aquesta vegada, ho tenien tot molt planificat. Evidentment -confessa Francesc Bargalló- són especialistes i sabien a què venien, donat el gran volum de caixes d’oli que s’han emportat, sense que ningú s’adonés, ni s’accionés l’alarma”.

Distribuïdors d’AOVE des de l’any 1850

Olis Bargalló va ser fundada en 1850 a Castellví de Rosanes (Barcelona). Des de llavors, la firma ha treballat per a oferir els millors olis d’oliva -i vegetals- tant en el professional de l’hostaleria, com en les cuines de les llars. La seva passió pel món de l’oli, així com la seva gran relació amb el sector de la restauració, li ha impulsat sempre a buscar les millors solucions per a l’hostaler, sense oblidar els gustos i preferències de les famílies.

Francesc Bargalló, quarta generació de la família fundadora, dirigeix en l’actualitat l’empresa amb l’objectiu de convertir a la signatura en una marca de referència i prestigi no només en el sector de l’hostaleria, sinó també en el consum a la llar.