Olis Bargalló descobreix els secrets per a aconseguir els millors bunyols de bacallà

La firma col·labora en la 1a Ruta dels Bunyols de Bacallà de Barcelona, en la qual participen 22 restaurants i 13 bacallaneries de Barcelona, fins al 21 de maig

Els bunyols de bacallà és una de les especialitats culinàries més autèntiques de la nostra cuina. A casa o en el restaurant, és un plat que sempre triomfa. Però no tots els bunyols de bacallà són iguals, ni tots surten bé. Per a aconseguir els millors bunyols de bacallà, Olis Bargalló vol descobrir alguns dels secrets millor guardats dels grans cuiners i cuineres.

I ho fa amb motiu de l’estrena de la 1a Ruta dels bunyols de Bacallà de Barcelona, en la qual 22 bars i restaurants, i 13 bacallaneries de la Ciutat Comtal participen oferint fins al pròxim 21 de maig una tapa dels seus millors bunyols de bacallà fregits amb Olis Bargalló i una beguda a un preu molt especial. Amb aquesta acció, tant els organitzadors -Gremi de Bacallaners de Catalunya en col·laboració amb Bacallà d’Islàndia i Mercats Municipals de Barcelona i Olis Bargalló- volen enaltir una elaboració culinària tan nostra, tan senzillament exquisida i suculenta, com són els bunyols de bacallà.

Francesc Bargalló, CEO d’Olis Bargalló, recorda que a més de bones matèries primeres i la recepta perfecta, per a aconseguir els millors bunyols cal usar el millor oli per a fregits, que no deixa de ser un altre que un bon oli d’oliva verge extra. No obstant això, sempre hi ha alguns matisos. Aquí van alguns:

El millor oli per a fregir

És necessari triar un oli que suporti elevades temperatures, com per exemple, l’oli d’oliva verge i l’oli d’oliva verge extra. Convé triar una varietat de sabor lleuger, com l’arbequina, o un OOVE suau d’Olis Bargalló. Però també, una molt bona opció, sobretot per a no afegir sabor a la fritada i també per a estalviar diners respecte a un OOVE, pot ser l’oli vegetal alt oleic -que suporta molt bé les altes temperatures que es necessiten per a fregir els bunyols)-, com per exemple, Bargasol.

Fregir aliments petits i per tandes

Com més gran sigui l’aliment que es fregeix, més temps trigarà a estar cuinat i més quantitat d’oli absorbirà, per això, es recomana fregir aliments de petita grandària. A més, si hi ha molta quantitat, haurà de fer-se per tandes, perquè si es posen grans quantitats de producte fred, la temperatura de l’oli, que era idònia per a la fritada, descendirà i l’aliment absorbirà més grassa. En el cas dels bunyols, si l’oli està a una temperatura de 170 a 180 °C, es recomana fregir-los 4 minuts.

Submergir l’aliment completament en l’oli

Per a aconseguir una fritada homogènia, ràpida i amb la menor absorció de greix per part de l’aliment, cal submergir-lo completament en oli calent i evitar que quedi part d’ell sense estar en contacte amb l’oli.

Olis Bargalló, en la presentació de la Ruta dels bunyols de Bacallà de Barcelona


El dimecres 26 d’abril es va presentar La 1a Ruta dels Bunyols de Bacallà a La Boqueria, acte inaugurat oficialment per Montserrat Ballarín, Regidora de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, i Svandís Svavarsdóttir, ministra d’Alimentació d’Islàndia.

En la presentació, el xef Toni Romero (Bart Burger Gastronòmic i ex Racó d’en Cesc) va cuinar bunyols de bacallà tradicionals i innovadors amb llima i mel i amb pil pil de ceba, fregits amb oli d’oliva verge suau. Van acompanyar al cuiner Quicu Bargalló, CEO d’Olis Bargalló; els bacallaners Meritxell Siurana, presidenta del Gremi de Bacallaners de Catalunya, i Laudelino González (Bacalalo, Mercat del Ninot); i la ministra d’Alimentació d’Islàndia.