Estrenem els nous olis primerencs monovarietals, un suau arbequina i un excepcional picual

aceite de oliva Olis Bargallo primerenc arbequina i picual

Els olis primerencs de la collita 2023-2024 d’Olis Bargalló ja són aquí! Enguany, les altíssimes temperatures i la manca de pluges han marcat i marcaran de forma dràstica la nova collita d’olives, el que fa que la producció d’oli serà un 50% menor que altres temporades, segons les previsions de la firma. Tot i això, i com sempre, els nous olis de la casa centenària continuen sent de gran qualitat, sent enguany l’OOVE picual el més excepcional dels seus monovarietals. 

Però com és ja habitual en Olis Bargalló, el millor dels seus monovarietals de la varietat arbequina es vestirà amb els millors dels envasos: la mítica màgnum de 1.500 ml. Una ampolla única, que es pot adquirir també en caixa deluxe, ideal per a regalar. Un oli que prové de les oliveres pròpies d’Olis Bargalló, ubicades a Gelida (Barcelona),  de la família des de fa quatre generacions. Un oli d’oliva verge extra arbequina que, enguany, i a conseqüència de les altes temperatures inusuals al llarg de l’any, és més suau, més afruitat i un pèl menys aromàtic que altres anyades. 

Per contra, el monovarietal picual d’Olis Bargalló d’aquesta campanya és d’una qualitat excepcional. Un oli molt aromàtic, amb un munt de matisos subtils tant en nas com en boca, que fan d’aquest OOVE un oli únic. 

Els monovarietals primerencs picual i arbequina d’Olis Bargalló són els millors olis de l’any, ja que procedeixen d’olives primerenques triades i seleccionades personalment per Francesc Bargalló, CEO de l’empresa, i premsades a baixa temperatura, amb els últims avenços tecnològics, per aconseguir autèntic or líquid. 

Uns olis que, com és habitual, han passat pel Panell de Tast, per tal de rebre la distinció d’olis d’oliva verge extra. El Panell de Tast està format per 8-12 tastadors qualificats, i són els responsables de verificar que els olis compten amb tots els requisits i qualitats organolèptiques per a ser un extra verge, el de més alta qualitat.  

Tant el monovarietal picual com l’arbequina d’Olis Bargalló estaran disponibles en ampolles prèmium de 500 ml, i en l’Elegance de 250 ml. Tots dos envasos amb l’habitual marca de la casa, elegants i molt reconeixibles, unes ampolles en vidre fosc per a mantenir i garantir per més temps les qualitats dels olis. 

Monovarietals arbequina i picual 2023-2024

L’OOVE arbequina primerenc d’Olis Bargalló és el resultat d’una selecció de les afruitades i aromàtiques olives arbequines procedents tant de la finca pròpia ubicada a Gelida (aquestes es destinen només per a les ampolles màgnum), com de la finca Castillo Mas del Señor, de Bovera (Lleida). Unes olives premsades a baixa temperatura i convertides en oli, que enguany, com dèiem, és més suau, aromàticament parlant, que el d’altres anys. És un oli dolç i suau, delicat, on gairebé és imperceptible l’amarg i el picant típic d’altres olis. Es pot arribar a percebre lleugerament olor de tomaquera, herba fresca i lleugerament, plàtan madur, carxofa i tomàquet. De baixa estabilitat i alt percentatge en linoleic.

Pel que fa al monovarietal picual, Olis Bargalló l’elabora amb olives procedents de la millor zona de producció d’aquesta varietat: Bailén (Jaén). Francesc Bargalló s’encarrega de triar, seleccionar i supervisar la collita d’olives de la varietat picual, que a posteriori es transformen en un dels seus millors olis. El picual d’Olis Bargalló sol ser sempre un oli amb gran força i cos. Enguany, encara més, un oli amb marcats matisos i extraordinàriament aromàtic. El seu sabor amarg i picant en gola, el fa ideal per a prendre en cru, en torrades, amb verdures, o per a amanir plats de peixos i carns a la planxa o a la brasa. També conjuga bé amb el tomàquet de les amanides, i queda perfecte amb formatges forts.