Quin és el millor oli per a fregir? 

Segurament, moltes vegades t’has preguntat quin oli és el millor per a fregir. Hauràs escoltat que millor un oli suau, fins i tot olis que no són d’oliva. Però la resposta a la pregunta “quin és el millor oli per a fregir” és molt senzilla: el millor és l’oli d’oliva verge extra, perquè és el que aguanta més i millor les altes temperatures.
Els experts i nutricionistes subratllen que els millors olis són aquells que estan composts per àcids grassos monoinsaturats ja que, encara que el greix és imprescindible i primordial en una dieta equilibrada, hem triar el tipus d’oli que ens aportarà més beneficis al nostre cos, és a dir, l’oli d’oliva verge extra, ja que està compost per una gran quantitat àcids grassos moninstaturats (també poliinsaturats) amb grans beneficis per al nostre metabolisme a més d’un alt contingut en àcids grassos omega 9, com l’àcid oleic.
L’oli d’oliva verge és un aliment que prové del fruit de l’olivera, l’oliva. És una font important d’energia, però el tipus de greixos que conté fa que el consum es relacioni amb menys risc de patir malalties cardiovasculars, síndrome metabòlica, diabetis mellitus de tipus 2 i algun tipus de càncer. Estudis científics com el realitzat per PREDIMED ha contribuït a corroborar els beneficis per a la salut de l’oli d’oliva verge. Els efectes beneficiosos per a la salut del consum d’oli d’oliva verge però, no només són pel tipus de greixos que té, sinó també per la presència de polifenols i de vitamina E, que són antioxidants.
Però a més, contràriament al que s’ha pensat tradicionalment, els greixos monoinsaturats, sobretot l’àcid oleic de l’oli d’oliva, resisteixen millor les temperatures elevades. Per això, l’oli d’oliva verge és més recomanable per a cuinar (i també per amanir).
Però des d’Olis Bargalló també aportem una alternativa, menys costosa que l’oli d’oliva verge extra, per a fregir. És el nostre alt oleic Bargasol, un oli de gira-sol altooleic, que té les mateixes qualitat pràcticament que un oli d’oliva.  
Ah, i un consell, si durant la fritura l’oli no s’ha cremat (fumejat), filtra de seguida les partícules que queden després de la fritura i guarda l’oli en un lloc fresc, sec i protegit de la llum. El podràs reutilitzar 2-3 vegades més, sempre i quan no es cremi en la següent fritura.
Més informació de com fer un fregit perfecte en aquest link.