Per què és saludable prendre oli d'oliva verge extra en dejú

 
En nombroses ocasions ja hem parlat sobre els beneficis de la ingesta de l’oli d’oliva verge extra. Aquesta vegada, volem centrar-nos en els avantatges de prendre-ho en dejú i en per què és tan saludable prendre oli d’oliva verge extra en dejú. 
Explicar que l’oli d’oliva verge extra, com a base de la dieta mediterrània, és un autèntic “elixir” de vida, ja no és una primícia. Italians i espanyols, que són els europeus que més oli d’oliva verge extra consumeixen (al voltant de 13 l/persona/any) han vist augmentar la seva esperança de vida en els últims anys. Aquesta longevitat se sustenta, en part, per aquest secret, per consumir OOVE. 
Núria Rosique, nutricionista de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili, del CIBEROBN (Centre Biomèdic en Xarxa, Obesitat i Nutrició), va recordar recentment a un mitjà de comunicació, que “les evidències científiques dels beneficis de l’oli d’oliva cada vegada són més palpables. (…) Hem sentit parlar dels beneficis de l’oli d’oliva, consumit en dejú; avui els estudis el corroboren”. 
Però és el mateix prendre-ho en el sopar, en l’entrepà del berenar, o al matí amb l’estómac buit? Els estudis evidencien que no. 
Antiinflamatori i una ajuda per a mantenir la línia
 
El consum d’oli d’oliva verge extra en dejú, per tant, té nombrosos beneficis que han estat avalats per la ciència. Vegem alguns d’aquests avantatges: 

  • Redueix l’acidesa gàstrica. 
  • Té acció antiinflamatòria gràcies al oleocantal. 
  • Afavoreix el trànsit intestinal. 
  • Millora l’absorció de nutrients, sobretot del calci, magnesi, zinc, vitamines del grup B. 
  • Disminueix el colesterol “dolent” i augmenta el bo. 
  • Redueix el greix abdominal. 
  • És antioxidant gràcies a la seva càrrega de polifenols. 
  • Té un potent efecte saciant gràcies a l’oleiletanolamida. 
  • També ajuda a regular la tensió arterial, millora el control de la glucosa i el risc de diabetis.

 
No tots els olis valen
Però tots aquests beneficis no els aconseguim prenent qualsevol tipus d’oli. Com des de Olis Bargalló també recordem, és l’oli d’oliva verge extra de qualitat el que conté “aquesta màgia”. Especialment, el de primera premsada és el millor, perquè conté més polifenols i nutrients. 
El que té de bo aquest producte és que està indicat per a tothom. Tots podem prendre aquest “elixir de vida”, des dels nens als ancians, sense distinció d’edat. L’oli d’oliva verge extra és un aliment tan saludable i recomanable que no entén d’edats. És ideal per a cobrir part de les necessitats nutricionals de greixos en totes les etapes de la vida: des de la introducció a l’alimentació complementària en el nadó, passant per la seva infància i adolescència, i durant l’edat adulta i la vellesa.
I, encara que en dejú ens proporciona més beneficis, la seva acció s’allarga prenent-ho a qualsevol hora del dia, solo o en plats freds (l’oli d’oliva verge extra ja escalfat en plats perd més efectes). L’ideal és incorporar l’OOVE a la nostra dieta habitual i prendre-ho de manera constant. De fet, segons els nutricionistes, les recomanacions pròpies de la dieta mediterrània indiquen, per als adults, prendre almenys quatre cullerades soperes al dia. 
Però per a rendibilitzar-ho millor, és important prendre-ho en cru. Així, és ideal fer-ho amb una torrada de pa, en adreços de verdures i hortalisses (crues o cuinades), i en amanides o altres plats. Les recomanacions són aquestes, però utilitzar OOVE per a cuinar també és més saludable que uns altres. Com que el punt de fum és més alt (la temperatura a la qual l’oli comença a fumejar i per sobre de la qual l’oli es crema), els seus compostos antioxidants resisteixen més cicles de fritada que altres olis. Pel que, usat correctament, és recomanable per a totes les preparacions culinàries.
 
[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_empty_space height=”32px”][vc_separator type=”normal” position=”center” color=”#649632″ border_style=”solid”][vc_empty_space height=”32px”][vc_column_text]

Últimes notícies

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”32px”][latest_post type=”boxes” number_of_columns=”4″ order_by=”date” order=”DESC” display_category=”0″ display_date=”1″ display_comments=”0″ display_like=”0″ display_share=”0″ display_author=”0″ category=”noticies” text_length=”0″][/vc_column][/vc_row]