Olis Bargalló, l’oli oficial de l’Andorra Taste, la Trobada Internacional de cuina d’Alta Muntanya

Olis Bargalló

A Olis Bargalló tornem a demostrar que som l’oli dels grans xefs. Aquesta vegada ho fem col·laborant en la Trobada Internacional de Cuina d’Alta Muntanya, Andorra Taste, que se celebra des del dimecres 13 al diumenge 17 de setembre, en la parròquia d’Escaldes-Engordany i que comptarà amb la participació de ponents com Joan Roca (El Celler de Can Roca***, Girona), Gascón Acurio (Acurio Restaurantes), Paolo Casagrande (Lasarte***, Barcelona), Benito Gómez (Bardal**, Ronda), Edorta Lamo (Arria*, Àlaba), o el cuiner i xerpa Ngatemba Xerpa (Katmandú),  entre altres.

Una vegada més, i com ja és habitual, apostem per donar suport a esdeveniment culinaris de pes, per estar al costat dels grans professionals de la cuina. Ja ho vam fer en la 1a Ruta dels Bunyols de Bacallà de Barcelona i ara ho fem “amanint” els showcookings dels cuiners i cuineres que passaran per l’Andorra Taste. També, serà l’oli oficial en tots els àpats oficials del certamen i el que faran servir els xefs que cuinin tant en l’Auditori, com en el Taste Point i la resta de demostracions culinàries de l’Andorra Taste Popular. A més, Francesc Bargalló, CEO d’Olis Bargalló i quarta generació de la família al capdavant de l’empresa catalana, oferirà una xerrada per a parlar sobre el present i futur de l’oli a la cuina. Una ponència on tractarà temes com ara l’actual situació de l’or líquid, que pateix pujades de preus a causa de la conjuntura econòmica. Però també parlarà sobre els diferents tipus d’olis (tant d’oliva com vegetals) segons les necessitats i usos a la cuina. 

Primera trobada internacional de Gastronomia d’Alta Muntanya

Andorra Taste, la Trobada Internacional de Gastronomia d’Alta Muntanya, organitzat per Vocento Gastronomia – grup gsr y Andorra Turisme, va néixer l’any 2022 per a visibilitzar la cuina d’alta muntanya a tot el món com un reducte d’autenticitat, i arrelament amb el territori, i de futur. La segona edició de l’Andorra Taste també pretén posar en valor la gastronomia andorrana, els seus productes autòctons i la seva influència gastronòmica.

La segona edició tornarà a celebrar-se a la parròquia d’Escaldes-Engordany, i tindrà de nou una important agenda d’activitats populars a l’Andorra Taste Popular, que es desenvoluparà el divendres, dissabte i diumenge i que inclou una programació especial per nens.