L’oli nou collita 2022-2023, enguany en ampolla màgnum i l’Elegance

L’oli primerenc de la collita 2022-2023 d’Olis Bargalló ha arribat uns dies abans del que és habitual, però és de molt bona qualitat i d’unes característiques organolèptiques extraordinàries, possiblement, de les millors dels últims anys. Com a gran novetat, aquest any, els millors olis d’oliva verge extra (OOVE) d’Olis Bargalló s’envasen també en l’ampolla Elegance. Un envàs de disseny impecable i de 250 ml., que també es podran comprar en estoig deluxe de dues unitats, un regal d’autèntic luxe. 

A més a més, i com ja és habitual, l’OOVE arbequina primerenca sense filtrar també s’envasa en la mítica màgnum de 1.500 ml. Una ampolla única, que també es pot adquirir en caixa deluxe, el millor vestit per al millor dels olis. 

Els monovarietals primerencs picual i arbequina d’Olis Bargalló són els millors olis de l’any, ja que procedeixen d’olives primerenques triades i seleccionades personalment per Francesc Bargalló, CEO de l’empresa,  i premsades a baixa temperatura, per aconseguir autèntic or líquid. 

Menys producció, però de més qualitat

Aquest any, la sequera i les calorades de l’estiu que han afectat a tota la península ibèrica, han marcat i marcaran la collita, que serà més escassa, però de molta qualitat. Un any més s’ha hagut d’avançar la collita unes setmanes, a causa precisament de la calor. Però aquestes circumstàncies han fet que organolèpticament parlant, l’oli d’oliva verge extra arbequina primerenc d’Olis Bargalló 2022-2023 és dels millors dels últims anys. 

Els olis, com és habitual, han hagut de passar pel Panell de Tast, per a rebre la distinció d’olis d’oliva verge extra. Un grup format per 8-12 tastadors qualificats és el responsable de verificar que els olis compten amb tots els requisits i qualitats organolèptiques per a ser un extra verge, el de més alta qualitat. I així ha estat, un any més, amb l’arbequina i el picual d’Olis Bargalló. 

Arbequina 2022-2023

L’OOVE arbequina primerenc d’Olis Bargalló és el resultat d’una selecció de les afruitades i aromàtiques olives arbequines procedents de la finca Castillo Mas del Señor, de Bovera (Lleida), premsades a baixa temperatura i convertides en oli. Un oli que enguany, com dèiem, té una qualitat extraordinària.

És un oli molt aromàtic, dolç i suau, delicat, on gairebé és imperceptible l’amarg i el picant típic d’altres olis. Es pot arribar a percebre olor de tomaquera, herba fresca i lleugerament, plàtan madur, carxofa i tomàquet. De baixa estabilitat i alt percentatge en linoleic.

Picual 2022-2023

Pel que fa al monovarietal picual, Olis Bargalló l’elabora amb olives procedents de la millor zona de producció d’aquesta varietat: Bailén (Jaén). El propi Francesc Bargalló s’encarrega de triar, seleccionar i supervisar la collita d’olives de la varietat picual, que a posteriori es transformaran en un dels seus millors olis.

Olis Bargalló picual és un oli amb gran força i cos. El seu sabor amarg i picant en gola, ho fa ideal per a prendre en cru. Ideal per a torrades, o verdures, o per a amanir plats de peixos i carns a la planxa o a la brasa. També conjuga bé amb el tomàquet de les amanides, però queda perfecte amb formatges forts.