L’oli d’oliva verge extra, gran aliat en les dietes per a perdre pes

Els nutricionistes i experts en alimentació ens recorden que les dietes miraculoses no existeixen i que aquelles que ens fan perdre pes de forma ràpida solen tenir un efecte rebot. La millor manera per a perdre pes i fer-ho de forma saludable és mantenir una dieta equilibrada i controlada durant tot l’any. I un ingredient que ens pot ajudar i molt és l’oli d’oliva verge extra, el gran aliat en les dietes per a perdre pes.

L’oli d’oliva verge extra és un dels millors productes que pots consumir per les seves propietats nutritives, i els seus efectes a la salut. En nombroses ocasions ja hem parlat en aquest bloc sobre els beneficis de la ingesta de l’oli d’oliva verge extra.  Però ara ens centrarem en els efectes que té en el control del pes. 

Nombrosos estudis científics, com ara un elaborat al 2019 per Nutrimedia i el Centre Cochrane Iberoamèrica, certifiquen que el consum moderat d’oli d’oliva, en una dieta baixa en calories, pot ajudar a reduir pes, si a més, s’acompanya d’una dieta mediterrània basada en aliments naturals no processats. 

Nutrimedia és un projecte de l’Observatori de la Comunicació Científica (OCC) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i del Centre Cochrane Iberoamèrica amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), que analitza científicament el grau de certesa de missatges sobre alimentació i salut alhora que ajuda a interpretar els resultats de les recerques.

Nutrimedia va concloure en el seu estudi que “l’oli d’oliva és, entre tots els greixos i olis, l’opció més recomanable per a incloure en una dieta d’aprimament”. “Les evidències científiques analitzades mostren que és probable que el consum d’oli d’oliva, en comparació amb el consum d’altres olis o grasses, redueixi el pes”, va afirmat el metge Darío López, autor de l’informe d’avaluació.

L’avaluació va revisar  11 assajos clínics publicats el 2018 que comparaven l’efecte sobre el pes de dietes amb oli d’oliva o oli d’oliva verge extra enfront d’altres dietes que incloïen altres tipus d’olis: de palma, blat de moro, soia i colza.
 
Al matí, en dejuni

Però que l’oli d’oliva ajuda a perdre pes no és res nou. Molts nutricionistes recomanen un truc ben senzill per ajudar-nos  no només a perdre pes, sinó també a tenir cura de la nostra salut cardiovascular, de la nostra pell i cabell, etc. 

Per aconseguir resultats més potents, es recomana prendre oli d’oliva verge extra d’alta qualitat amb l’estómac buit cada dia. Al matí, el cos absorbeix el greix millor sense comprometre el pes. I el contingut d’àcids omega-3 i àcid fòlic de l’oli d’oliva normalitza el metabolisme, afavoreix l’eliminació de toxines i toxines del cos i té un efecte positiu en el funcionament del sistema endocrí. El treball dels intestins es normalitza, es neteja regularment.
De fet ja et vam explicar en un altre post els beneficis del consum d’oli d’oliva verge extra en dejú: 

  • Redueix l’acidesa gàstrica. 
  • Té acció antiinflamatòria gràcies al oleocantal. 
  • Afavoreix el trànsit intestinal. 
  • Millora l’absorció de nutrients, sobretot del calci, magnesi, zinc, vitamines del grup B. 
  • Disminueix el colesterol “dolent” i augmenta el bo. 
  • Redueix el greix abdominal. 
  • És antioxidant gràcies a la seva càrrega de polifenols. 
  • Té un potent efecte saciant gràcies a l’oleiletanolamida. 
  • També ajuda a regular la tensió arterial, millora el control de la glucosa i el risc de diabetis.

Últimes notícies

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”32px”][latest_post type=”boxes” number_of_columns=”4″ order_by=”date” order=”DESC” display_category=”0″ display_date=”1″ display_comments=”0″ display_like=”0″ display_share=”0″ display_author=”0″ category=”noticies” text_length=”0″][/vc_column][/vc_row]