L'oli d'oliva verge extra, el millor per a fregir

En Olis Bargalló sempre hem apostat per l’ús de l’oli d’oliva verge extra en la cuina. No només per al seu consum en cru, també per a cuinar. Ara, un nou estudi científic avala allò que veníem afirmant des de fa temps: l’OOVE és el millor per a fregir. 
L’estudi arriba des de la Universitat de Porto, que ha comparat la resistència als fregits de tres olis d’oliva:

  • un OOVE amb denominació d’origen.
  • un oli d’oliva.
  • un oli de llavors amb alt contingut de gira-sol.

Durant la investigació, es van analitzar les mostres d’oli cada tres hores de fritada i es van avaluar els nivells d’acidesa lliure, peròxid i p-anisidina, coeficients específics d’extinció, estabilitat oxidativa, àcids grassos, vitamina E, β-carotè i fenols totals, fins a aconseguir els compostos polars totals.
La revista italiana d’agricultura i medi ambient “Teatre Naturale” ha estat l’encarregada de publicar aquest estudi, que conclou que tots els olis d’oliva van resistir els fregits, a 170 graus, durant més temps que l’oli vegetal: de 24 a 27 hores, en el cas dels olis d’oliva, enfront de 15 hores de l’oli vegetal.
Oli d’oliva verge extra vs oli alt oelic
En definitiva, l’oli d’oliva verge extra d’alta qualitat, com els de Olis Bargalló, es caracteritza per nivells reduïts d’oxidació i hidròlisi, i per majors quantitats de compostos antioxidants menors. Per la qual cosa és ideal per a fregir. 
Dit això, cal recordar que no sempre el consumidor pot o li agrada fregir amb oli d’oliva verge extra, pel seu sabor més intens i pel seu preu, més elevat que altres olis. Per aquest motiu, en Olis Bargalló oferim Bargasol, un oli alt oleic, capaç també de suportar altes temperatures (típiques de les fritades) sense alterar la seva composició. Això ho converteix en un oli ideal per a fregir, no sols per ser més econòmic, sinó perquè també és més saludable. Per a més informació segueix aquest link.

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_empty_space height=”32px”][vc_separator type=”normal” position=”center” color=”#649632″ border_style=”solid”][vc_empty_space height=”32px”][vc_column_text]

Últimes notícies

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”32px”][latest_post type=”boxes” number_of_columns=”4″ order_by=”date” order=”DESC” display_category=”0″ display_date=”1″ display_comments=”0″ display_like=”0″ display_share=”0″ display_author=”0″ category=”noticies” text_length=”0″][/vc_column][/vc_row]