L'oli de verge extra ajuda a millorar el rendiment escolar

Delicious Mediterranean breakfast consisting of toast with oil and tomato and a coffee, served on a vintage checked tablecloth and a burlap napkin. Horizontal image.Que l’alimentació influeix en la nostra salut, és evident i obvi, però aquest any, un estudi científic elaborat per científics de la Universitat Jaume I de Castelló ha demostrat que els adolescents que segueixen la Dieta Mediterrània obtenen un major rendiment acadèmic. I, com tots saben, un dels pilars d’aquesta dieta és l’oli d’oliva verge extra. 
L’estudi ha conclòs, a més, que aquells joves que segueixen una dieta equilibrada, basada en els fonaments de la Dieta Mediterrània, milloren la qualitat del somni pel que poden rendir millor a l’escola. 
La recerca, publicada en la revista Acta Paediatrica, ha estat realitzada per un equip de recerca del LIFE Research Group del departament d’Educació de la Universitat Jaume I de Castelló, liderat per Mireia Adelantado-Renau.
En l’estudi es va poder comprovar que els adolescents que van complir amb el patró alimentari mediterrani van mostrar millores en la qualitat del somni, les habilitats del llenguatge, les matèries bàsiques, la capacitat verbal i les mitjanes de qualificacions.
Sota una mostra de més de 250 estudiants, es va verificar que la relació entre la dieta mediterrània i el rendiment acadèmic podria estar relacionada amb el paper que exerceixen els nutrients en el cervell. D’aquesta forma, el consum d’àcids grassos presents en l’oli d’oliva verge extra estimularia el funcionament cognitiu, la qual cosa repercutiria directament en una millora del rendiment acadèmic. A més, la ingesta d’aquests greixos vegetals repercuteix positivament en la regulació del somni, clau també en el rendiment dels nostres joves.
Tot això ens reforça la idea que prendre oli d’oliva verge extra és saludable des de la infància. Saludable i ara també un potent “motor” per als joves estudiants. Així que, no oblideu un gest tan senzill com començar el dia amb unes bones torrades amb oli d’oliva verge extra Olis Bargalló, amanir amanides i verdures amb unes gotes d’or líquid, i amanir carns i peixos amb un raig daurat de qualsevol dels nostres olis.