Olis Bargalló veu amb preocupació la recomanació oficial de l’ús de les monodosi d'oli

Olis Bargalló veu amb preocupació la recomanació oficial de l’ús de les monodosi d’oli

La crisi sanitària provocada per la COVID-19 ha fet i farà que canviïn moltes coses i costums. L’adopció d’una sèrie de mesures de prevenció i d’higiene en les activitats d’hostaleria que comencin a obrir les seves portes serà una d’elles.
usada theclassic_tbrEntre aquestes mesures, el Govern Estatal en el BOE del 9 de maig de 2020 recomana als establiments de restauració a eliminar de la taula “productes d’autoservei com tovalloners, portaescuradents, vinagreres, setrilleres, ampolles d’oli, i altres utensilis similars, prioritzant la monodosi d’un sol ús o el seu servei en altres formats sota petició del client”, sempre que estiguin correctament desinfectats. De fet, el BOE també demana als restaurants que “hauran de posar a disposició del públic dispensadors de gels hidroalcohòlics o desinfectants, (…) que hauran d’estar sempre en condicions d’ús”, per tal que el comensal pugui mantenir la cadena higiènica a l’hora d’asseure’s a la taula.
Des d’Olis Bargalló, que des de sempre hem cuidat la màxima qualitat dels nostres olis i que apostem per la sostenibilitat, tant del planeta com econòmica, recordem que el millor format per a la conservació de les qualitats organolèptiques dels olis d’oliva verge extra és l’envàs de vidre fosc en gran format. Per aquest motiu, considerem que el foment que es fa de l’ús de la monodosi d’oli va en perjudici de la qualitat del producte, ja que no es conserva d’igual manera en aquest envàs. I a més, farà que augmenti considerablement els residus plàstics, cosa que perjudica clarament al planeta, ja que aquest envàs no es pot reciclar. A més a més, la monodosi d’oli farà incrementar el preu del menú o del plat, ja que, una monodosi val aproximadament un 50% més que la mateixa quantitat d’oli (entre 10 i 20 mil·lilitres) si es compra en un format de vidre convencional.
A Olis Bargalló apostem per què els nostres clients segueixin oferint els envasos grans, seguint la normativa marcada pel Reial Decret del novembre del 2013, pel qual “els establiments del sector de l’hostaleria i la restauració i en els serveis de servei d’àpats, els olis es posaran a la disposició del consumidor final en envasos etiquetats i proveïts d’un sistema d’obertura que perdi la seva integritat després de la seva primera utilització”.
A Olis Bargalló som conscients que, davant la nova situació provocada per la pandèmia del coronavirus, tots, proveïdors, distribuïdors, hostalers i comensals hem de ser responsables i mantenir les mesures d’higiene pertinents.
Des d’Olis Bargalló ho hem fet sempre, ho fem ara i ho farem en el futur!
[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_empty_space height=”32px”][vc_separator type=”normal” position=”center” color=”#649632″ border_style=”solid”][vc_empty_space height=”32px”][vc_column_text]