L'Oli d'Oliva Verge Extra, ideal per a lluitar contra la diabetis

Cada 14 de novembre se celebra a tot el món el Dia Mundial de la Diabetis, una efemèride que ens vol conscienciar sobre l’impacte i importància d’aquesta malaltia, una oportunitat per a recordar les causes, símptomes, complicacions i tractament d’aquesta greu afecció, que es troba a constant augment a tot el món. De fet, és una malaltia que afecta a més de 450 milions de persones a tot el món i a al voltant de 5,3  milions d’espanyols, una xifra que cada any es veu incrementada.
Què és la diabetis?
La diabetis és una malaltia produïda per un trastorn del metabolisme, caracteritzada per un augment de glucosa en la sang i per l’aparició de complicacions microvasculars i cardiovasculars que incrementen els danys en altres òrgans. L’edat avançada, l’obesitat i la vida sedentària són factors de risc de a patir aquesta malaltia. Per això, es recomana portar una vida activa i saludable per a lluitar contra la diabetis. 
L’oli d’oliva ajuda a la prevenció de la diabetis
I què pot fer l’oli d’oliva verge extra per a ajudar a aquestes persones? Des de fa anys, els científics i investigadors estan descobrint els beneficis del consum de l’oli d’oliva verge extra, entre ells, els que ajuden els diabètics o a evitar que aparegui aquesta patologia. Un d’aquests estudis va ser publicat ja en 2014. La revista “Annals of Internal Medicine”, en el seu número del 5 de gener del 2104, va publicar l’article “Prevenció de la Diabetis a través de la Dieta Mediterrània”, en el qual els investigadors demostren amb sòlides dades científiques que aquesta dieta complementada amb oli d’oliva verge extra és un factor de prevenció de la diabetis, malaltia que com remarca el coordinador de l’Estudi, el doctor Ramón Estruch, “és l’epidèmia del segle XXI”.
7.447 persones van participar en l’estudi, que va durar gairebé 5 anys. Finalment, es va comprovar que el grup de participants inclosos en el grup d’intervenció amb dieta mediterrània  amb oli d’oliva verge extra presentava una reducció d’un 40% en el risc de desenvolupar una diabetis, respecte al grup control que va seguir una dieta baixa en tot tipus de greixos.  
Oli d’oliva versus medicaments
Un altre estudi posterior, publicat en 2019, també va determinar que la dieta mediterrània, en la qual l’oli d’oliva compleix un paper protagonista, redueix en un 22% la necessitat de medicació en la diabetis. L’assaig va ser realitzat per investigadors del Ciberobn, que van analitzar a més de 3.200 pacients durant més de tres anys. Aquest estudi va constatar que les persones que segueixen una dieta mediterrània rica en oli d’oliva verge extra redueixen fins a un 22% la necessitat d’iniciar tractament  antidiabètic. 
En definitiva, són estudis científics que avalen el que venim defensant en Olis Bargalló des de sempre: que l’oli d’oliva verge extra és un aliments que no pot faltar en cap dieta. I és que, s’ha demostrat àmpliament al llarg dels anys els beneficis que una dieta equilibrada amb presència de l’oli d’oliva verge extra produeix sobre la nostra salut, i especialment, sobre les persones que pateixen de diabetis.
[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_empty_space height=”32px”][vc_separator type=”normal” position=”center” color=”#649632″ border_style=”solid”][vc_empty_space height=”32px”][vc_column_text]

Últimas noticias

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”32px”][latest_post type=”boxes” number_of_columns=”4″ order_by=”date” order=”DESC” display_category=”0″ display_date=”1″ display_comments=”0″ display_like=”0″ display_share=”0″ display_author=”0″ category=”noticies” text_length=”0″][/vc_column][/vc_row]