L'oli d'oliva verge extra, elixir de la vida

img1-1L’oli d’oliva verge extra és un aliment extraordinari. Ja ningú dubte dels efectes que sobre la salut té, ja que nombrosos estudis els avalen. La clau dels seus “poders” curatius o preventius resideix en els àcids olèics que l’oli d’oliva verge extra posseeix. De fet, fins i tot hi ha estudis científics que indiquen que el consum d’oli en dejú allarga la longevitat de les persones. Estarem davant un autèntic elixir de la vida?
Efectivament, les recerques mèdiques i científiques han pogut deduir que prendre una cullerada o un gotet d’oli d’oliva en dejú ajuda a millorar el funcionament de l’aparell digestiu, redueix la formació de càlculs biliars i ajuda a dissoldre i expulsar la pedres, aprima i fins i tot pot ser útil per a deixar de fumar o com a medi natural per a combatre la ressaca.
Autèntic suc d’oliva
Però no serveix qualsevol tipus d’oli, el “suc de l’oliva”, l’oli d’oliva verge extra és el més beneficiós. I així ho van destacar fa més d’una dècada els científics que van dur a terme a Espanya una ambiciosa recerca per a demostrar tot això. La recerca va involucrar a 7.500 homes i dones amb sobrepès i en risc de patir malalties de cor i diabetis. Es van fer dos grups i durant cinc anys van seguir dues dietes diferents: una baixa en greixos i una altra mediterrània, rica en greixos, les que provenen de l’oli d’oliva verge extra i la fruita seca.
El resultat de l’estudi va ser publicat en el ‘New England Journal of Medicine’ en 2013. Allí es va confirmar que el grup que havia seguit la dieta mediterrània tenien un terç menys de possibilitats de desenvolupar malalties coronàries i diabetis que el que va seguir una alimentació baixa en greixos. A més, els que van prendre oli d’oliva verge extra en el seu dia a dia van perdre pes i van mostrar una memòria més desenvolupada. La conclusió no podia ser més clara: l’oli d’oliva, integrat en una dieta mediterrània amb  fruites i verdures, cereals integrals, llegums i lactis és realment beneficiós per a la salut.
En definitiva, l’oli d’oliva verge extra consumit regularment és un autèntic “elixir de la vida”.