L'oli d'oliva verge extra ajuda a enfortir les nostres defenses

La salut sempre ens ha preocupat, però en els temps que corren, encara ens preocupa molt més. Tenir unes defenses fortes, que puguin lluitar contra virus i bacteris és imprescindible a qualsevol edat. I res millor que cuidar i enfortir les nostres defenses que amb una correcta alimentació. 
En aquest sentit, en la nostra dieta el millor aliat per a combatre malalties és l’oli d’oliva verge extra. Per a tots és sabut que és un autèntic “súper aliment”. Ho ha sigut al llarg de la història i ara amb investigacions i estudis científics ho hem pogut corroborar amb dades. De fet, diversos estudis ja han demostrat que el consum regular d’aquest greix és positiu per al sistema ossi, perquè estimula el creixement i l’absorció de calci; per al sistema endocrí, perquè millora les funcions metabòliques; o per a l’aparell circulatori, perquè ajuda a prevenir l’acumulació de teixit gras en els vasos sanguinis que pot desembocar en atacs cardíacs o problemes cerebrals. 
Des d’Olis Bargalló en diverses ocasions ja t’hem parlat d’aquests i altres beneficis que té per a la nostra salut consumir cada dia oli d’oliva verge extra, però avui ens volem centrar en com afecta les nostres defenses. 
Ara ja fa quasi una dècada, investigadors de la Universitat de Jaén, també van corroborar científicament que el suc d’oliva facilita la defensa de l’organisme enfront d’infeccions bacterianes en major mesura , per exemple, que l’oli de peix, fins i tot quan aquest organisme es troba baix de defenses. 
De fet, el nostre sistema immunològic és la defensa que té el cos contra tota mena d’infecció. Enfortir aquest sistema immunològic és la clau per combatre un munt de malalties. És, com se sol dir, tenir unes defenses de ferro. Perquè quan es troba fort, el  sistema immunològic destruirà tot bacteri o virus que vulgui envair el cos. Per això, un dels beneficis més destacats de l’oli d’oliva és mantenir el sistema immunològic sempre actiu. 
S’aconsegueix gràcies a l fet que l’oli d’oliva verge extra -no qualsevol tipus d’oli- té poderosos antioxidants així com nutrients bàsics per a mantenir sa i fort l’organisme. Només així, aquest estarà protegit davant tota malaltia.
En definitiva, l’oli d’oliva verge extra ajuda al nostre sistema immune de diverses maneres:

  • Augmenta les cèl·lules implicades en el sistema defensiu del nostre organisme.
  • Major resistència a patògens.
  • Millor defensa enfront de virus, bacteris i paràsits.

L’oli d’oliva conté substàncies antioxidants com tocoferoles (vitamina E), i fenols, a més està compost majoritàriament per àcid oleic, fonamental en l’aportació de propietats i beneficis de l’oli d’oliva. Per això, els greixos de l’oli d’oliva verge extra manté el sistema immune en millors condicions que altres àcids grassos com l’omega-3. 
Ara i sempre, enforteix el teu cos amb l’or líquid, l’oli d’oliva verge extra.