L'Argudell, un oli amb caràcter empordanès

 
usada IMG_2158Des del 1850, a Olis Bargalló treballem triant i seleccionant les millors oliveres per a recollir les olives amb les que elaborar el millor oli d’oliva. En aquesta recerca de la màxima qualitat, des de fa anys envasem i distribuïm un dels millors olis d’oliva verge extra argudell, una varietat autòctona i única de l’Alt Empordà.
Les oliveres d’argudell es caracteritzen per una maduració tardana i uniforme, i un rendiment mitjà (18-22%.). Únicament hi ha unes 2.000 hes plantades d’oliveres d’aquesta varietat tan peculiar. Una varietat d’olivera “rústica”,  adaptada a la pobresa dels sòls (suportant molt bé les sequeres), i que conviu amb els forts vents de la Tramuntana, característiques que els donen un caràcter especial als arbres i als seus fruits, les olives. De fet, l’excepcionalitat d’aquest oli ve marcada per les dues grans influències que reben els seus arbres: la suavitat marina d’una banda, i d’altra banda, l’ambient fred dels Pirineus, la gran serralada que descendeix cap al Mediterrani passant per l’Empordà.
L’argudell d’Olis Bargalló és un oli fi i de moltíssima qualitat. De color verd intens, i aromes també intenses i afruitades d’herba fresca, acabada de tallar. També es perceben matisos a carxofa. en acabar, aporta un agradable picor en boca i una interessant amargor,  segons el pannels de tast elaborats pels tècnics de l’IRTA (Institut de Recerca Tecnològica Alimentària).
Per les seves característiques organolèptiques, l’argudell d’Olis Bargalló és un oli perfecte per a prendre en cru, per a amanir tot tipus de plats, com ara amanides, esqueixades, escalivades, o un senzill però boníssim pa amb tomàquet. També es pot fer servir en sofregits i en plats tradicionals, o senzilles elaboracions de carn o peix a la brasa, tot i que molts expertes el segueixen preferint només en cru. 
I és què, des d’Olis Bargalló sempre s’apostem per la tria dels millors olis d’oliva, productes que aporten un plus de qualitat a les cuines professionals i de les llars. 
[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_empty_space height=”32px”][vc_separator type=”normal” position=”center” color=”#649632″ border_style=”solid”][vc_empty_space height=”32px”][vc_column_text]

Últimas noticias

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”32px”][latest_post type=”boxes” number_of_columns=”4″ order_by=”date” order=”DESC” display_category=”0″ display_date=”1″ display_comments=”0″ display_like=”0″ display_share=”0″ display_author=”0″ category=”noticies” text_length=”0″][/vc_column][/vc_row]