Els beneficis de l’oli d’oliva per als esportistes

[vc_row][vc_column][vc_column_text]tazon-aceite-oliva-cuchara_23-2147853904Que el consum regular de l’oli d’oliva verge extra és saludable, ho sap pràcticament tothom, però des d’Olis Bargalló ens agrada ampliar aquesta idea, perquè els beneficis per a la salud de l’oli d’oliva són molts i cal recordar-los i conèixer-los. En aquest cas, ens centrem en els beneficis que té l’or líquid per als esportistes, ja siguin amateurs o atletes professionals.
De fet, l’oli d’oliva és un dels aliments aliats dels esportistes Saps per què? Saps quins beneficis aporta a les persones que practiquen esport?

  • Manté protegit i sa el sistema cardiovascular. L’oli d’oliva verge extra aporta els greixos beneficiosos per a l’organisme, protectors del sistema cardiovascular. Això és especialment important per als esportistes que realitzen un entrenament cardiovascular d’alta intensitat. 
  • Afavoreix la hipertròfia muscular. Els àcids grassos que conté l’oli d’oliva intervenen en la síntesi interna d’hormones anabòliques, com per exemple la testosterona o l’hormona del creixement. Per això, és adequat per a la generació de nova massa muscular, sempre que l’exercici físic provoqui l’estímul necessari.
  • Ajuda a una recuperació més ràpida i a evitar inflamacions i dolors musculars. A causa de la seva presència en àcids grassos i a la naturalesa d’aquests l’oli d’oliva exerceix una potent acció antiinflamatòria, gràcies a la mateixa es redueix el dolor muscular i ajudant a la recuperació.
  • És un antioxidant potent. Els esportistes que se sotmeten a un entrenament d’alta intensitat generaren una major quantitat de radicals lliures, la qual cosa fa que l’organisme se sotmeti a un estat d’estrès oxidatiu. Gràcies al contingut en vitamina E i polifenols de l’oli d’oliva, aquest exerceix de potent antioxidant, que ajuda a prevenir aquesta situació. 
  • Ajuda a evitar i prevenir l’osteoporosi, una de les malalties més comunes entre els esportistes d’elit, ja que a causa de la pràctica d’esport d’alta intensitat, els ossos dels esportistes pateixen més desgast ossi. 
  • Més energia, natural. L’oli d’oliva verge extra aporta a l’organisme vitamines A, D, E i K, el que suposo un plus d’energia per a l’organisme dels esportistes. 

 
Perquè, no oblidem que els esportistes han d’ingerir greixos per a mantenir-se en bon estat. Però els millors greixos que pot prendre són les que es troben en l’oli d’oliva verge extra.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_empty_space height=”32px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][latest_post type=”boxes” number_of_columns=”4″ order_by=”date” order=”DESC” display_category=”0″ display_date=”1″ display_comments=”0″ display_like=”0″ display_share=”0″ display_author=”0″ category=”noticies” text_length=”0″][/vc_column][/vc_row]